středa 31. srpna 2016

Recept: Veganské mac'n'cheese


Krásné ráno!
Před nějakou dobou jsem si v rámci vegan refeedu chtěla udělat něco, co jsem ještě neměla. Po chvilce hledání padla volba právě na toto jídlo. A co vám budu povídat, byla to dobrota!

Po zveřejnění fotky v rámci Food inspiration jsem dostala pár dotazů, zda bych nemohla zveřejnit recept právě na tuto dobrotu. Myslím, že dneska vyzrál ten správný čas na jeho sepsání, pojďme tedy na to!


Veganské mac'n'cheese:
- 140g těstovin např. kolínka (pozor na vaječné těstoviny, nejsou veganské!)

- 2 velké brambory (270g)
- 2 velké mrkve (200g)
- 1 cibule
- 100ml rostlinného mléka (sojové, rýžové, mandlové, ...)
- 1 velká lžíce plnotučné hořčice
- podle chuti sůl, bílý pepř a chilli, 1 lžička citronové šťávy, uzené papriky a sušeného česneku

Na omáčku dáme vařit pokrájené brambory, mrkev a cibuli do dvou hrnků osolené vody. Vaříme do měkka dokud se veškerá voda nevypaří (asi 15 minut). Necháme trochu vychladnout.
Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na obalu.


Uvařenou zeleninu vložíme do mixéru, přidáme rostlinné mléko, hořčici a koření a rozmixujeme dohladka. Pokud bude třeba, přidáme trochu vody.


Hotovou omáčku nalijeme do hrnce k těstovinám, promícháme a ještě krátce spolu povaříme (aby omáčka nebyla moc řídká). Případně ještě dochutíme dle potřeby (sůl, hořčice, ...).
Po dochucení následně servírujeme na talíř/do misky a ozdobíme bazalkou. Můžeme podávat spolu se zeleninou nebo nějakou bílkovinou (tofu, sojové maso, maso pro nevegany, ...).
Dobrou chuť! K.


večeře: porce mac'n'cheese s brokolicí, k tomu vedle rýžové chlebíky

Žádné komentáře:

Okomentovat